Freedom House tarafından Osman Kavala ile ilgili yapılan açıklama:

Hayırsever faaliyetleriyle birçok sivil toplum kuruluşunu destekleyen, ileri gelen iş adamı Osman Kavala’nın Türkiye’de tutuklanmasına cevap olarak Freedom House aşağıdaki açıklamayı yayınladı:

Avrasya programları direktörü Marc Behrendt konu hakkında “Osman Kavala’nın tutuklanması Türk devletinin sivil topluma ve medya kuruluşlarına yaptığı saldırılarda önemli bir ivmeye işaret etmektedir” dedi.  “Yetkililer Kavala’yı, birçok yerel sivil toplum örgütünün ve Uluslararası Af Örgütü Türkiye şubesinin yetkililerine yöneltilen asılsız suçlamalara dair yapılacak ilk duruşmadan birkaç gün önce tutuklamışlardır. Bu dava da Türkiye’nin hükümete eleştirel yaklaşan aktivistleri hedeflediğinin başka bir göstergesidir. Osman Kavala acilen serbest bırakılmalı ve kendisine dair suçlamalar açıklığa kavuşturulmalıdır. Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri hükümeti Kavala’nın serbest bırakılması konusunda açıkça ısrar etmelidir.”

19 Ekim 2017

Freedom House